|
0 zarejestrowany (),
3
gości i
1
bot wyszukiwarek. |
|
Klucz:
Administrator,
Moderator globalny,
Moderator
|
|
|
#241893 - 18/08/10 01:02 PM
Re: Trzecia reanimacja "postu fotkowego" Stańczyka
[Re: PETE]
|
Hero Member
Miasto: £ódź
|
Przepisy. Chodzi o dmuchanie spalinami w okna mieszkań. Poważnie? Przecież to nie robi żadnej różnicy.
|
|
|
|
#241894 - 18/08/10 01:04 PM
[Re: vicvega]
|
Stańczyk
Hero Member
Miasto: Łódź
|
Poważnie? Przecież to nie robi żadnej różnicy.
Chyba nie mieszkałeś nigdy na parterze przy blokowym parkingu ...
|
|
|
|
|
#241896 - 18/08/10 01:47 PM
|
Hero Member
|
Chyba nie mieszkałeś nigdy na parterze przy blokowym parkingu ... No nie, ale tam jest szeroki chodnik i jeszcze szerszy pas zieleni. Wydawałoby się, że aż takiego odrzutu z wydechu nie ma żeby spaliny pod okna dolatywały bez pomocy wiatru. Ale przy wietrze to już różnicy nie ma na pewno.
|
|
|
|
#241898 - 18/08/10 02:23 PM
Warszawa
|
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
#241899 - 18/08/10 02:33 PM
Re: Warszawa
[Re: vicvega]
|
Hero Member
Miasto: stolyca
|
lambo itp., moje oczy cieszyła najbardziej wyraźna obecność klasyków, których część udało mi się sfotografować: Ten ospoilerowany (i mocno zmeczony ;)) zlocisty SEC parkuje na rogu Panskiej i Zelaznej od kilku lat. Nawet dzisiaj kolo niego przejezdzalem. 
psinthos.com | sternenflotte.pl However much the Fatherland’s finest might appear to be the best in the world, you can’t help but wonder if the engineers lost themselves in a haze of technological overkill. WhatCar? o W140 IX.1992
|
|
|
|
|
|
#241906 - 18/08/10 11:04 PM
[Re: psinthos]
|
Hero Member
Miasto: Warszawa nad Wisłą
|
O ile mnie pamięć nie myli ma rdzawe wykwity gdzieniegdzie i chyba LPG więc wymarzony klasyk made in Poland 
|
|
|
|
#241929 - 20/08/10 08:01 PM
[Re: nonmaximus]
|
Jr. Member
Miasto: bandon
|
mustang gora
|
|
|
|
#242088 - 04/09/10 05:38 PM
Re: Po urlopie ...
|
Hero Member
Miasto: Warszawa nad Wisłą
|
Bliski wschód?
Pozdrawiam
|
|
|
|
#242097 - 05/09/10 04:34 PM
[Re: nonmaximus]
|
Stańczyk
Hero Member
|
Kraj tak dziwny, że mają monety o nominale 1/2 nie wiadomo bliżej czego  :
Załączniki
|
|
|
|
|
#242107 - 07/09/10 04:51 PM
|
Stańczyk
Hero Member
|
Dalsze obrazki z dziwnego kraju : 1) oprócz pokazanej już monety o nominale 1/2 - mają tam jeszcze jedno dziwactwo monetarne, którego osobiście dotąd nigdzie indziej nie zauważyłem: mimo istnienia banknotów "10" i "20" jest też banknot " 30"  2) to coś w skrzynkach to nie kartofle, tylko minerały zwane różami pustyni, kosztujące na Allegro do kilkudziesięciu złotych - tu można kupić na worki, po 2 zł sztuka  3) chyba mają za duży przyrost naturalny ... "zakaz robienia dzieci"  4) obrazek kompletnie mylący przy próbie odgadnięcia jaki to kraj: makatka na ścianie w przeciętnym domu ... 5) był taki dowcip: "Co to jest - jeden pracuje a czterech patrzy? - Czterech robotników i wentylator!". Czterej panowie na zdjęciu mają za zadanie wydawanie przyjezdnym formularzy ... które ci już dostali w samolocie i dawno wypełnili. Ale panowie nie są bezrobotni - automatycznie więc należą do tamtejszej klasy średniej 
Załączniki

|
|
|
|
|
#242109 - 07/09/10 06:38 PM
|
Hero Member
Miasto: k/Koscierzyny und Dusseldorf (...
|
Kraj tak dziwny, że mają monety o nominale 1/2 nie wiadomo bliżej czego  : Na monecie stoi, ze to Tunezja 
.Doktorzy to jednak i sobie nawzajem trochę chcą zaimponować i nieskorzy do odpowiedzialności .A pacjent tymczasem, coorva, KONA! I co tam, powiedzą "straciliśmy go" i pójdą na ... skórki od chleba .Leśna Góra, k... mać!... -- by PETE
|
|
|
|
|
|
#242110 - 07/09/10 07:05 PM
Re: No, ale tak generalnie - jak znajdujesz Tunezję?
[Re: Lodzermensch]
|
Stańczyk
Hero Member
|
Warto pojechać? Nie warto? Do czego to można porównać? Po jakiemu gadają? Co grozi? Drogo? Warto pojechać, ale raz - na 10-14 dni; starczy żeby wszystko obadać i wracać nie ma do czego, chyba żeby na plażę ... albo na handel. Mnie osobiście trudno do czegoś porównać, nie bez powodu nazywają to "Szwajcarią Arabską": luz, tolerancja, stabilność. Z ludzkich języków gadają w 100% po francusku, + 90% po angielsku. Nic nie grozi - higiena jak u nas, ludzie życzliwi, nawet przekupnie mało nachalni, zero jakichś islamskich fanatyków, żarcie dobre i dużo. Ceny (w przeliczeniu) generalnie jak u nas, ale mnóstwo rzeczy tańszych - oliwa, przyprawy, słodycze a zwłaszcza złoto (kupuje się TYLKO w specjalistycznych zakładach złotniczych, za certyfikatem - piękne wyroby 2x tańsze niż w PL). 2- tygodniowy wyjazd dla 3 osób all inclusive kosztuje sumarycznie mniej niż takież wczasy w byle kwaterze nad Bałtykiem + gwarancja pogody 100%; klimat na wybrzeżu całkiem znośny - upały do 36*C ale dzięki morzu i wiatrowi mniej dokuczliwe niż 29*C w Łodzi.
|
|
|
|
|
#242111 - 07/09/10 07:35 PM
[Re: Rolbas]
|
Stańczyk
Hero Member
|
Na monecie stoi, ze to Tunezja Zapomniałem, że Ty też będziesz to oglądał, Forumowe Sokole Oko, bo bym zatarł napis ... Nigdy bym Ci nie sprzedał auta 
|
|
|
|
|
#242112 - 07/09/10 07:52 PM
|
Hero Member
Miasto: k/Koscierzyny und Dusseldorf (...
|
Na monecie stoi, ze to Tunezja Zapomniałem, że Ty też będziesz to oglądał, Forumowe Sokole Oko, bo bym zatarł napis ... E tam, zatarcie nic by nie dalo. Bylo sie , to sie wie.  Bylem w Tunezji ale nie jako turysta ale do pracy (miasto Medinine). Klient odebral mnie z Djerby i noca jechalimy do Medenine tylko przy blsku ksiezyca. NIe zeby swiala nie dzialy! Tlumaczyl mi driver, ze nie wlacza swiatel zeby nie oslepiac innych. "Dziwne ale skoro tak zyja to ok" se mysle. Ale jak juz sie zblizal inny smaochod z naprzeciwka to jak bylo miedzy nami ok 200 m to driver nagle wlaczyl wszystkie swietla jakie mial: krotkie, dlugie, , szperacze... I ten z naprzeciwka tez blysnal. Pytam sie "po kiego to bylo ?", " no, zeby mnie zauwazyl"  Ale ogolnie sam pobyt wspominam mile, tyle, ze sam droga powrotna na aerodrom nieciekwie sie potoczyla 
.Doktorzy to jednak i sobie nawzajem trochę chcą zaimponować i nieskorzy do odpowiedzialności .A pacjent tymczasem, coorva, KONA! I co tam, powiedzą "straciliśmy go" i pójdą na ... skórki od chleba .Leśna Góra, k... mać!... -- by PETE
|
|
|
|
|
|
#242121 - 08/09/10 01:20 PM
|
Hero Member
|
Klient odebral mnie z Djerby i noca jechalimy do Medenine tylko przy blsku ksiezyca. NIe zeby swiala nie dzialy! Tlumaczyl mi driver, ze nie wlacza swiatel zeby nie oslepiac innych. "Dziwne ale skoro tak zyja to ok" se mysle. Ale jak juz sie zblizal inny smaochod z naprzeciwka to jak bylo miedzy nami ok 200 m to driver nagle wlaczyl wszystkie swietla jakie mial: krotkie, dlugie, , szperacze... I ten z naprzeciwka tez blysnal. Pytam sie "po kiego to bylo ?", " no, zeby mnie zauwazyl" zlosnik zlosnik Hahaha, też to przeżyłem - w Egipcie. Autokar pełen ludzi, środek pustyni i ta sama sytuacja ze światłami 
|
|
|
|
#242122 - 08/09/10 01:56 PM
|
Stańczyk
Hero Member
|
Bylem w Tunezji ale nie jako turysta ale do pracy (miasto Medinine). Klient odebral mnie z Djerby i noca jechalimy do Medenine tylko przy blsku ksiezyca. NIe zeby swiala nie dzialy!
Swoją drogą - gdzie to Polak za robotą nie pojedzie ...  (Blisko "mojego" hotelu była elektrownia zbudowana przez naszych.) A co do jazdy bez świateł ... noc, grudzień, wąska kręta szosa obsadzona grubymi drzewami, kierowca nysy kompletnie pijany wiezie nas (3 pasażerów) bez świateł, twierdząc, że ... tak lepiej widać drogę. Miejsce akcji: trasa Kołobrzeg - Niechorze 
|
|
|
|
|
#242191 - 11/09/10 10:36 PM
PRECZ !!
|
Stańczyk
Hero Member
|
Popieram, nie tylko nie dokarmiać ale wytruć, wystrzelać- chętnie przyjmę podpowiedzi skutecznej walki z gołębiami na podwórku: roznoszą choroby, srają, a - dokarmiane z okien - ... dziobią karoserię parkujących aut, bo tam spadają okruchy żarcia 
Załączniki
|
|
|
|
|
|