Kto jest online
0 zarejestrowany (), 3 gości i 1 bot wyszukiwarek.
Klucz: Administrator, Moderator globalny, Moderator
Ostatnio zarejestrowani
Kaeste, Kamylek, Thommaszek, t_g, Nakus
1916 zarejestrowanych użytkowników
Wyszukaj

Shout Box

Opcje tematu
#247712 - 28/11/11 02:55 PM Komórka z Dual Sim - którą wybrać?
vicvega Offline
Hero Member

Miasto: £ódź
Koledzy!
Chciałbym kupić siostrze na gwiazdkę komórę z Dual Sim. Totalnie nie jestem w temacie. Na alle powtarzają się Nokia X1-01, Samsung E2152 i masa podróbek z Chin po stówie. Fora od sprzętu GSM są.. jak by to delikatnie ująć.. nierzetelne smile dlatego postanowiłem zapytać tu.
Który lepszy z tych dwóch, a może polecicie jakiś inny?
Pozdrawiam!

#247715 - 28/11/11 05:43 PM Re: Komórka z Dual Sim - którą wybrać? [Re: vicvega]
Rudy Offline

PanCerny
Hero Member

Miasto: Suchedniów
IMO szajsung. Nokia jakoś została w tyle za żółtkami niestety (a może stety wink ). Kolega z roboty ma tego szajsunga i z tego co wiem, nie narzeka - telefon rozpoznaje połączenia i smsy i w opcji oddzwoń/odpisz używa karty, na którą ww przyszło. Jak coś, to mogę dopytać (choć on powie, że tel jest najlepszy, nawet, jeśli jest to najgorszy szajs).

#247718 - 28/11/11 09:38 PM Re: Komórka z Dual Sim - którą wybrać? [Re: Rudy]
Dydol Offline
Hero Member

Miasto: Wawa
Jeśli już to jakiś markowy dualsim polecałbym, motka też robi siakiś model; ja mam chińszczyznę sygnowaną Barel, można tyż chińskie dla Polaków Myphone kupić; mój chinol gada już ponad rok i tyle że klawira się wytarła, szyba sobie zewnętrzna pękła, działać działa, jako backup sobie chodzi z "tajnymi" numerami, rewelacja żadna, ale jako telefon da się przeżyć(nawet aparat 1,3mpix i TV analog ma grin ; wszystko zależy czego od niego oczekujesz, jak chcesz wodotrysków to chińskie podróby n97, iphone'a i galaxy, ale one mają i tak mniej rzeczy, np zwykle nie mają 3G ino zwykłe 4 zakresy GSM, neta po wifi, albo po wap( przesył danych po gprs), bo chyba żaden nie ma UMTS(ja nie widziałem), czyli odpada videorozmowa

#247719 - 29/11/11 04:30 AM Re: Komórka z Dual Sim - którą wybrać? [Re: Dydol]
Lodzermensch Offline

Hero Member

Miasto: Woj. Łódzkie.
Trendy są w ogóle takie, że bardzo wiele telefonów jest wykastrowanych z 3G. Np ten Samsung Solid z baterią 2000mAh, którego sam bym sobie kupił do czorchrania może. Jest inny solid, ale już z mniejszą baterią i droższy oczywiście. A niestety ze względu na koncesje dla GSM zaczyna brakować zasięgu. Np w miejscu pracy mam i w plusie i w play znacznie lepszy zasięg na 3g/3,5g.

Лодэерменш

#247720 - 29/11/11 08:45 AM Re: Komórka z Dual Sim - którą wybrać? [Re: vicvega]
nonmaximus Offline
Hero Member

Miasto: Warszawa nad Wisłą
Moja mama używa tego Samsunga i jakoś specjalnie nie narzeka. Choć telefon tylnej części ciała nie urywa wink

zlosnik Lans dla ludu czyli VW Golf MK IV Cabrio '98 1,6 101 KM zlosnik

#247741 - 01/12/11 10:51 AM Re: Komórka z Dual Sim - którą wybrać? [Re: nonmaximus]
vicvega Offline
Hero Member

Miasto: £ódź
Dzięki za podpowiedzi. Zostanę chyba przy szajsungu. Faktycznie ciężko znaleźć telefon dual sim z umts. Tzn. chyba nie ma takich w ogóle. No ale ma on być tylko do dzwonienia, wodotryski, video rozmowy itd. nie są wymagane. Nawet aparat o,3MPix przejdzie smile
Myślałem też o adapterze, ale nie ma chyba możliwości by dwie karty były aktywne jednocześnie, więc raczej odpada.
Pozdrawiam!

#247743 - 01/12/11 12:01 PM Re: Komórka z Dual Sim - którą wybrać? [Re: vicvega]
Dydol Offline
Hero Member

Miasto: Wawa
Oryginalnie napisany przez: vicvega

Myślałem też o adapterze, ale nie ma chyba możliwości by dwie karty były aktywne jednocześnie,

dokładnie jak mówisz, żeby włączyć drugą sim, to zależnie od konstrukcji adaptera trzeba wł/wył tel, albo przełączyć switch

Moderator:  Kubus