|
0 zarejestrowany (),
3
gości i
1
bot wyszukiwarek. |
|
Klucz:
Administrator,
Moderator globalny,
Moderator
|
|
|
#247712 - 28/11/11 02:55 PM
Komórka z Dual Sim - którą wybrać?
|
Hero Member
Miasto: £ódź
|
Koledzy! Chciałbym kupić siostrze na gwiazdkę komórę z Dual Sim. Totalnie nie jestem w temacie. Na alle powtarzają się Nokia X1-01, Samsung E2152 i masa podróbek z Chin po stówie. Fora od sprzętu GSM są.. jak by to delikatnie ująć.. nierzetelne  dlatego postanowiłem zapytać tu. Który lepszy z tych dwóch, a może polecicie jakiś inny? Pozdrawiam!
|
|
|
|
#247715 - 28/11/11 05:43 PM
Re: Komórka z Dual Sim - którą wybrać?
[Re: vicvega]
|
PanCerny
Hero Member
Miasto: Suchedniów
|
IMO szajsung. Nokia jakoś została w tyle za żółtkami niestety (a może stety  ). Kolega z roboty ma tego szajsunga i z tego co wiem, nie narzeka - telefon rozpoznaje połączenia i smsy i w opcji oddzwoń/odpisz używa karty, na którą ww przyszło. Jak coś, to mogę dopytać (choć on powie, że tel jest najlepszy, nawet, jeśli jest to najgorszy szajs).
|
|
|
|
#247718 - 28/11/11 09:38 PM
[Re: Rudy]
|
Hero Member
Miasto: Wawa
|
Jeśli już to jakiś markowy dualsim polecałbym, motka też robi siakiś model; ja mam chińszczyznę sygnowaną Barel, można tyż chińskie dla Polaków Myphone kupić; mój chinol gada już ponad rok i tyle że klawira się wytarła, szyba sobie zewnętrzna pękła, działać działa, jako backup sobie chodzi z "tajnymi" numerami, rewelacja żadna, ale jako telefon da się przeżyć(nawet aparat 1,3mpix i TV analog ma  ; wszystko zależy czego od niego oczekujesz, jak chcesz wodotrysków to chińskie podróby n97, iphone'a i galaxy, ale one mają i tak mniej rzeczy, np zwykle nie mają 3G ino zwykłe 4 zakresy GSM, neta po wifi, albo po wap( przesył danych po gprs), bo chyba żaden nie ma UMTS(ja nie widziałem), czyli odpada videorozmowa
|
|
|
|
#247719 - 29/11/11 04:30 AM
[Re: Dydol]
|

Hero Member
Miasto: Woj. Łódzkie.
|
Trendy są w ogóle takie, że bardzo wiele telefonów jest wykastrowanych z 3G. Np ten Samsung Solid z baterią 2000mAh, którego sam bym sobie kupił do czorchrania może. Jest inny solid, ale już z mniejszą baterią i droższy oczywiście. A niestety ze względu na koncesje dla GSM zaczyna brakować zasięgu. Np w miejscu pracy mam i w plusie i w play znacznie lepszy zasięg na 3g/3,5g.
|
|
|
|
#247720 - 29/11/11 08:45 AM
|
Hero Member
Miasto: Warszawa nad Wisłą
|
Moja mama używa tego Samsunga i jakoś specjalnie nie narzeka. Choć telefon tylnej części ciała nie urywa 
|
|
|
|
#247741 - 01/12/11 10:51 AM
[Re: nonmaximus]
|
Hero Member
Miasto: £ódź
|
Dzięki za podpowiedzi. Zostanę chyba przy szajsungu. Faktycznie ciężko znaleźć telefon dual sim z umts. Tzn. chyba nie ma takich w ogóle. No ale ma on być tylko do dzwonienia, wodotryski, video rozmowy itd. nie są wymagane. Nawet aparat o,3MPix przejdzie  Myślałem też o adapterze, ale nie ma chyba możliwości by dwie karty były aktywne jednocześnie, więc raczej odpada. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#247743 - 01/12/11 12:01 PM
|
Hero Member
Miasto: Wawa
|
Myślałem też o adapterze, ale nie ma chyba możliwości by dwie karty były aktywne jednocześnie,
dokładnie jak mówisz, żeby włączyć drugą sim, to zależnie od konstrukcji adaptera trzeba wł/wył tel, albo przełączyć switch
|
|
|
|
|